Inbjudan till Astronomiläger!


Inbjudan till Astronomiläger!
Organiserat av HAS och GAUSS

GAUSS och HAS – unga astronomer i Hallands och Västra Götalands distrikt – bjuder härmed in till ett två dagar långt rymdläger med astronomitema den 24-25:e juli 2021.

Målgrupp
Lägret riktar sig till barn födda 2006 eller 2007. För att delta måste du vara medlem i Astronomisk Ungdom. Att bli medlem är helt gratis och möjliggör att vi kan fortsätta med vår verksamhet. Du blir enkelt medlem HÄR. Alla är välkomna oavsett förkunskaper – det räcker att du är nyfiken på att lära dig mer om rymden och ha roligt tillsammans med andra. Om ovanstående inte passar in på dig, och du ändå vill delta, skicka ett mejl till oss på astrolagervg@au.se och förklara dina omständigheter.

Anmälan och kostnad
Anmälan sker genom att fylla i anmälan HÄR. Sista anmälningsdag är 10:e juli eller fram till alla platser är fyllda. Lägret kostar 200 kr.

Innehåll
Under det två dagar långa sommarlägret kommer deltagarna lära känna varandra och få nya vänner. Vi kommer dessutom erbjuda inspirerande och rymdiga föreläsningar, astronomiquiz, tipspromenad med rymdtema, bakning, samt stjärnskådning. Syftet med lägret är att öka och främja barns intresse och kunskap inom rymden. Stort fokus kommer även ligga på att få deltagarna att knyta nya vänskapsband och utveckla deras rymdintresse i en välkomnande miljö.

Tid, plats och vägbeskrivning
Lägret börjar 24:e juli 10:00 och slutar 25:e juli 15:00. Vi kommer bo på Plönninge Observatorium i Harplinge som ligger lite utanför Halmstad (latitud 56.734373, longitud 12.748024). För att ta sig från Halmstad Centrum till observatoriet kan ni ta busslinje 330 och gå av vid station Plönningevägen Harplinge.
Här hittar du vägbeskrivningen på HAS webbplats.

Kontakt
Har du några frågor om Astronomilägret? Tveka inte att kontakta oss via astrolagervg@au.se eller julia.martensson@au.se!

Ladda ner PDF med inbjudan eller en affisch!